Vildvecka – Gemenskap i naturen

Datum/Tid
28 juni 2021 - 4 juli 2021
Hela dagen


Välkommen på ett oförglömligt äventyr i naturen!

Under en veckas tid lever vi ursprungsliv och lär oss att vara hemma i naturen. Du får uppleva hur det är att leva i och av naturen utan teknik och stress, såsom våra förfäder har levt sedan urminnes tider!
Vi lever direkt av naturen i så hög utsträckning som möjligt – vi fiskar från sjön, vi bygger skydd av naturmaterial, vi gör upp eld genom friktion, vi samlar växter och annat ätbart, tillagar vår stenålderskost direkt över elden, övar olika färdigheter, leker lekar, badar i sjön, paddlar kanot och pysslar med hantverk. Du kommer att lära dig grundläggande kunskaper för att klara dig i naturen genom att observera oss, ta del av det vi gör och öva på egen hand tillsammans med oss.
Vi lär känna varandra med hjälp av delningscirklar, där alla får uttrycka hur det känns och dela berättelser från dagen, samt genom olika lekar. Härden med elden är vårt centrum – där utgår vi ifrån, dit återvänder vi och där samlas vi för måltider och umgänge.
Även om vi kallar veckan för familjevildvecka så är du lika välkommen vare sig du har barn eller ej. Att vi kallar den familjevecka är för att göra det tydligt att veckan är anpassad för att barn ska kunna delta men det kommer finnas aktiviteter för alla åldrar.
Du/ni bor i medtaget tält, under tarp eller under bar himmel. Måltider sker gemensamt, både i lägret och som picknick, och består av enkel stenålderskost såsom frukt, nötter, ägg, rotfrukter och grönsaker samt fisk, viltkött och fett. Det funkar bra att äta veganskt, nämn det vid bokning så fixar vi det.
Detta är en unik möjlighet att ta del av en så kallad ursprungskultur, en kultur som levs på få platser på vår jord. Alla behövs i en ursprungskultur och har sin givna plats.
Priset för en vuxen är 4500:- och 750:- för barn (1-15 år, spädbarn gratis) i vuxens sällskap. Du som inte har möjlighet att delta under hela veckan kan vara med under helgen (2 juli-4 juli) för 2500:- per vuxen och 450:- för barn. I den summan ingår alla måltider, kanot-paddel-flytväst, allt lärande och alla upplevelser du kommer ta del av.
För mer info, frågor och anmälan – kontakta oss på: vildvecka@naturliv.org. Du kan även ringa Johan på 0736789554 om du har frågor.

Hoppas vi ses runt elden!

Jana, Johan och Kerstin
Naturliv
 

Lite om oss som håller i det här:

Johan har levt och lärt ut ursprungsliv i det vilda i Sverige, USA och andra delar av världen i över femton år nu. Han har lärt sig att leva likt Ojibwafolket i USA/Kanada levde förr i tiden. Han är själv förälder till en 11-årig dotter, som till stor del fått växa upp i naturen. Johan har varit med och anordnat familjevildveckor/familjevildmånar på sommaren alla år sedan 2008 (utom ifjol). Mer om Johan finns att läsa här: https://www.naturliv.org/om-oss/
Kerstin har levt ute och på vad naturen ger i södra Sydamerika under ett år och flyttade 2015 tillbaka till Sverige och har här utforskat primitivt leverne i ett kallare klimat sedan dess. Gick folkhögskolekursen Naturliv 2020 och gör nu ett andra år där som deltagare/assistent.
Jana gillar skogen, växter och djur. Hon kan grejer om träd och kämpar för att rädda våra sista spillror av skog. Hon har gått många fristående kurser med Johan/Naturliv samt varit med på folkhögskolekursen 18/19, assistent på kursen 19/20 samt inhyrd lärare ibland 20/21. Hon har precis pluggat till Fjäll & vildmarksguide på Malungs folkhögskola.
Jana jobbar även som fotograf och kommer att fotografera under vårt äventyr.

Några av de vi samarbetar med:


KONTAKTUPPGIFTER

Naturliv Norden
Nackunga 1, 15392 Hölö, Sverige

Kontakta oss

info@naturliv.org

Org nummer: 769634-1309

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

© Naturliv Norden ekonomisk förening 2019