• Hem
  • Föredrag

Föredrag

Naturliv håller i föredrag och workshops inomhus - för skolor, föreningar, företag och på olika sammankomster - där vi delar med oss av våra unika erfarenheter av att leva ursprungligt i grupp i vildmarken under långa perioder.

Vi har på detta sätt tex medverkat på vildmarksmässan, omställningsnätverkets konferens, Bushcraftfestivalen och festivalen Tillsammans på Stensunds folkhögskola plus att vi har blivit inbjudna som föredragshållande gästlärare i både grundskola och gymnasieskola.

De här föredragen och workshopsen handlar inte om de praktiska färdigheter som vi vanligtvis lär ut utan mer om de sociala färdigheter och erfarenheter vi har lärt oss när vi har levt ursprungligt i grupp i vildmarken.

Vi kan tex berätta om hur det har varit för oss personligen att leva så länge ute i vildmarken i en grupp människor isolerade från den moderna världen - och svara på frågor kring detta.

Vi kan hålla i en workshop om vad en talcirkel är och hur den fungerar - ett ursprungligt sätt att kommunicera i grupp för att lösa konflikter.

Vi erbjuder även föredrag om hur ett ursprungligt ledarskap kan se ut och om de olika roller vi människor naturligt har och tar i en grupp, baserat på våra egna erfarenheter - tillvägagångssätt för att samvaron ska fungera bättre på tex din arbetsplats, i din förening eller i din familj.

Vi har levt i nära relation med vargarna i området där vi bor under ett flertal år och kan berätta om vad vi vet om dem och deras liv.

Fokus på våra föredrag är just kring hur vi kan leva tillsammans i naturen som en del av den, på ett balanserat sätt. Vi har unika erfarenheter av detta, baserat på att ha levt flera år under enkla förhållanden i det vilda, som få andra i vårt moderna samhälle har fått uppleva.

Så du och din grupp kan här få ett sammanhang som hjälper dig att sätta just din och er egen situation i ett perspektiv du eller ni kanske inte är vana att se det från - hur vi människor naturligt fungerar när vi lever ute i naturen som en del av den och vad som händer i oss när vi hamnar i ett sammanhang och kultur vi inte är vana att leva i.

Vi erbjuder en resa och ett utforskande kring hur det som modern människa är att återknyta till vårt ursprung och hur vi kan använda oss av våra förfäders visdom i vår vardag idag - samt hur vi kan ställa om till ett mer hållbart samhälle baserat på detta.


Några av de vi samarbetar med:


KONTAKTUPPGIFTER

Naturliv Norden
Nackunga 1, 15392 Hölö, Sverige

Kontakta oss

info@naturliv.org

Org nummer: 769634-1309

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

© Naturliv Norden ekonomisk förening 2019