Ätbara vilda växter – Vandring och kanotpaddling

Datum/Tid
30 augusti 2020
10:00 - 16:00


Fullbokat!

Välkommen på en utflyktsdag med föreningen Naturliv där vi samlar vilda växter och lär oss mer om vårt vilda ätbara skafferi. Det är ingen vanlig växtvandring detta, då vi kommer att paddla kanot mellan olika platser för att samla in växter. Du behöver inte ha några förkunskaper i kanotpaddling då vi kommer att ha en genomgång om det också.

Vi kommer att titta och prata om ett dussintal olika växter. Vi har lärt oss från att ha hållit i många växtvandringar tidigare är att lära sig mer växter är inte alltid bättre, utan att fokusera på några och bygga en relation med dem är viktigast – om vi ska behålla kunskapen långsiktigt och kunna väva in den i vår vardag. Vi kommer att kolla på växter på berghällar, på åkermark, i och vid vatten – så medtag badkläder då vi kommer att gräva upp rötter från sjöbotten också.

Fokus ligger på ätbara vilda växter i överlevnad och självförsörjande syfte, men även om hur vi kan väva i den i vår vardagliga kost. Vi kommer att samla växter till lunchen som vi äter under utflykten. Förutom de växter vi samlar så kommer vi att bjuda på en soppa med råvaror från ekolådan/biodynamiska produkter i Järna.

Anmälan görs genom att skriva ett mail till niklas@naturliv.org senast 10 augusti (begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller) och betala in kursavgiften till vårt bankgiro på 737-3780. OBS! Glöm inte att skriva ditt namn i meddelandefältet! I mailet så vill vi att du skriver namn, telefonnummer och email samt om du åker buss eller bil (och hur många platser du har i bilen i så fall).
Avgiften är inte återbetalningsbar, kan du inte komma så kan ge/sälja din biljett till någon annan.

Med bil:
Åk till t-korsningen mellan tvetavägen och vägen mellan Nykvarn och Södertälje, vid busshållplatsen Valstavägen – där finns det en grusväg där du kan stå med din bil. Vi kommer sedan att samåka med dem som kommer med bussen. Använd google maps karta om du är osäker på exakta platsen https://goo.gl/maps/gwDbk8QThBMRo8Pj9
Vi kommer att vara där. Kom i tid, då vi inte väntar in sena ankomster.

Kollektivtrafik
Åk med buss från Järna pendeltågsstation till Valstavägen (Södertälje). Sök på www.sl.se “Valstavägen (Södertälje), ankommer 10:02. Missar du bussen så kommer vi tyvärr inte kunna vänta in dig.

När: Lör 30 aug 2020 kl 10:00-16:30
(OBS! Det finns en annan grupp den 29:e augusti där alla platser är fullbokade redan)

Deltagare: Max 15 pers (I vardera grupp 29:e och 30:e augusti) Lägsta åldersgräns är 13 år
Kostnad: 400sek/per inkl. soppa och kaffe
Medtag: Egen skål/kåsa, sked, badkläder, mugg och tygpåse (för att plocka växter i) samt kläder efter väder och kuperad terräng

För frågor kontakta Niklas på 0720368682 eller niklas@naturliv.org

Föreningen Naturliv www.naturliv.org
Vi främjar det vildväxande, både inom och utom oss

Järna Naturbruksgymnasium https://www.jarnanaturbruksgymnasium.se/
Ett gymnasium i Järna där du kan välja att fördjupa dig i självförsörjnings kunskaper likväl naturturism. En skola där du får “lära in, ute”.

Ekolådan https://ekoladan.se/
Bra komplement till de vilda växter du kan själv samla in. Beställ hem maten direkt till brevlådan! Naturliv Norden köper mycket av sin mat ifrån Biodynamiska produkter som driver Ekolådan. Vi gillar att stödja ekologiskt odlat mat och lokala företag. Detta event sponsras av Ekolådan.


Några av de vi samarbetar med:


KONTAKTUPPGIFTER

Naturliv Norden
Nackunga 1, 15392 Hölö, Sverige

Kontakta oss

info@naturliv.org

Org nummer: 769634-1309

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

© Naturliv Norden ekonomisk förening 2019